Week 3 Plan

  1. Listen to your sound recordings and plan your sound map.

 

 

map.jpg

2. Edit your sound files and export as mp3 files.

Screen Shot 2016-02-08 at 17.46.54.png

3. Upload those mp3 files to Hudscape Soundmap

Screen Shot 2016-02-09 at 00.01.31.png

>> How to upload audio files on Hudscape SoundMap <<

 

Advertisements

Workshop Schedule

 

Day 1 – 26th January
4:30pm – 5:20pm (50 minutes)

  • Welcoming students from Greenhead College and undergraduates from The University of Huddersfield
  • Brief induction of the Sound Imaging project
  • Learning about the concepts of geo-locative audio and sound walk practice
  • Learning about the locations the students will explore to create imaginary soundscape

Break (10 minutes)

5:30pm – 6:30pm (60 minutes)

  • Going out to the locations and listen to the environment
  • Documenting sound walk practice
  • Deciding which locations each group will create imaginary geo-locative audio

Homework (Submit by 1st February)

  • Each group decides what kind of soundscape they would like to create and post their idea on the blog. The post should include: concept, supporting text, images, or links of the concept, list of sound they would like to record
Day 2 – 2nd February
4:30pm – 5:10pm (40 minutes)

  • Each group presents their ideas to other groups (less than 10 minutes for each group)
  • Learning how to use 2D Hudscape sound map and how to document sound for recording

5:10pm – 6:00pm (50 minutes)

  • Going out to the location with sound recording equipment and record sound as planned
  • Documenting sound as recording

Go back to Mac lab

6:10pm – 6:30pm (20 minutes)

  • Returning sound equipment and saving sound files on dropbox.
  • Uploading sound files on 2D Hudscape sound map

 

Homework (Submit by 6th February)

  • Each group log all of sound recordings they have captured on 2D Hudscape map with detailed information for each sound file (including microphone location) and photographs of sound sources.
Day 3 – 9th February
4:30pm – 6:30pm (120 minutes)

  • Group activity: each group listens to their sound recordings and start planning how to edit, add effects, and where to locate sound files on their location map
  • Editing / Mixing sound files
  • Undergraduates go around each group and check their progress

 

Homework (Submit by 22st February)

  • Each group produces stereo mp3 files for soundmap
  • Upload the mp3 files on Dropbox 
  • Upload each sound element they will upload on SonicMaps on 2D Hudscape Map
Day 4 – 23rd February
4:30pm – 5:00pm (30 minutes)

  • Learning how to locate sound files on SonicMaps
  • Copying all sound file links from 2D Hudscape Map and sending them to their mobiles

5:00pm – 6:00pm (60 minutes)

  • Going out to the location and locating sound files using SonicMaps
  • Getting checked their final version of sound walk with undergraduates

6:00pm – 6:30pm (3o minutes)

  • Each group needs to complete their group’s soundwalk guide on a paper map

 

Homework (Submit by 24th February)

  • Prepare presentation (5 – 10 minutes) for the public event on 25th February and post supporting materials on the blog